salam alaik..

esaiment oh esaiment..pas hntaq sume..portfolio pulak..memang xabes la..nk jadik student kn..so,relaks jap..poning jgk aku nk wt portfolio ni..

let's mnconteng blog nieh..hehehe..
sekarangkan musim cite2 diadaptasi dr novel kn..mcm bicara hati..adam hawa..byak lagi la..sampai aku xigt..hehe..lani mungkin para hawa tgah menggilai cite adam hawa yg ditayangkan kt astro tu..tp mcm aku plak memandangkan dok kt mktab ni..susahla nk mndptkan astro..so tersangat la berterima kasih kpada Perekacerita..sbb dr situ aku donlot then aku tonton cite ni..stakat ni..so far cite ni ok la..nice sangat2..scene kt Mekah yg wt aku memang teruja..hati terdetik nk p sangat2..Ya ALLAH,bg la ksempatan aku p jejak kaki kt tanah suci MU..nak sgt2 p..tenang je kn..jeles tgok ade dh kwn2 aku berkesempatan p sana..nk jugak!!!!!.umo2 muda dh boleh p..rezeki depa..

hmm ade 1 scene tu yg time Am sedih kn..dye pandang ja kt Kaabah tu..sebak kot..smpai mata aku pon menitis..huhu..pulak ade lagu si Shahir tu..punyalah sedap lirik dye..so..ape lagi aku trus p kat pak cik gugel tu..donlot lgu mamat ni...sedeh2...so jom kita hayati lirik lagu ni..



Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu


Seluas mana
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu


Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku


Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku


Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu



mak kata JANGAN!

mak kata jangan main air..
kita main air sampai kecut tangan dibuatnya..

mak kata jangan main api..
main juga api sampai hitam legam kuali buat masak2..

mak kata jangan kayuh basikal laju2..
tapi kayuh juga sampai masuk longkang logi...

mak kata jangan nakal2 kat sekolah..
tapi hyperactive jga sampai semua cikgu kenal kita..

mak kata jangan bercinta time2 sekolah..
tp brcinta juga sampai patah hati..patah lagi..patah lagi...masalah2..

mak kata jangan gaduh dengan adik beradik..
tapi gaduh juga sampai gugur2 rambut kita sbb kalah brtarung..

mak kata jangan berkawan dengan budak nakal..
tapi kawan juga sampai lebam2 muka konon nk jadi hero malaya..

mak kata jangan jadi budak malas...
tapi malas juga sampai kita ni jadi seorang yg kuat tido,obesiti dan hmm susah nak cakap...

mak kata jangan menipu..
tapi kita menipu juga sampai bila time cikgu tanya homework kita pura2 tk bawak padahal belum siap...hrp semua cikgu take note...haha..

mak kata jangan tinggal solat..
tapi kita selalu tinggal bila mak tkda kt rumah...

mak kata jangan keluar malam...
tapi kita kluar malam juga duduk berdua2an smpai kna tangkap kering..

mak kata jangan marah-marah...
tapi kita jenis kuat melenting smpai orang tk bersalah pun kena marah..

mak kata jangan menangis ..
tapi kita menangis macam hilang kluarga walhal cuma hilang phone je..

mak kata suruh gi masjid solat berjemaah...
tapi kita melencong prgi pasar malam,prgi Ciber cafe dnn bleh tmbh sndri klu nak..

Tahu marahh pula bila....
kene rotan sampai lebam2 kaki..
kene bebel sampai naik nanah telinge..
kene cubit sampai lebam2 peha..
kene tarik duit belanje skolah sampai xleh nak beli jambu feberet..nangis!
kene hantar pindah skolah lain sampai kene tekanan perasaan hdup mcm dalm penjara..
kene tazkirah xkire subuh,zohor,asar,maghrib or isya' sampai naik migrain..


itu xboleh..ini xboleh..
mak pilih kasih!
mak x adil!
mak xsayang aku!
mak xfaham aku!
mak kedekut!

Semuanya......
bersebab knpa mak buat macam tu..
bersebab knpa mak selalu marah2..
bersebab knpa mak garang serta tegas trhdp anak2nya...
itu tanda dia sayang dan peduli pada kita...

sekali ketuk..sekali jalan..
dua kali ketuk masih tk jalan2...loading pula tu..
dah kena tengking,dah kena bingit tahu pula salahkan orang lain..
masih tk sedar2 lagi..?

tepuk dada tanya hati...
apa yang pernah kita buat pada mak kita selama ini...

pernah tak berterima kasih pemberian dia?
pernah tak tolong urut kaki dia bila dia penat kerja..?
pernah tak ada disamping dia bila dia sedang sedih..?
pernah?
alhmdulillah andai pernah...

setiap ibu pasti nak yang terbaik untuk anak2nya..
sedikit zarah pun dia tdak akan membenci kita walaupun kita sering melakukan kesalahan..
mak kita sanggup bela 10 anak2nya...tapi sanggupkah 10 anak2nya bela seorang mak?


#hargailah mak sementara dia masih ada dan masih disisi...bila dah jauh dari mak tahu pula berbuak2 rindu....heee......

saya sayang umi saya... Aishah Bt Muhd Yusof..terima kasih sebab sudi jaga,belai,bagi kasih sayang n segala2 la untuk kak long ngn adik2..rindu kamu sangat2..rindu nk bergosip n paling penting makan masakan umi yg ummmphhh tu..memang terbaik la..smoga dirahmati n sentiasa ceria bersama ayah..husband awak yg pling awak syg tu..wlopun kadang2 bila tyme ayah start membebel  dlm erti kata memberi nasihat..kita akan sama2 wt muka pling comel kn??..hehe..


k.la..saja ja menconteng blog ni setelah sekian lama xupdate..:D

Thursday, October 11, 2012

aku yang berdosa-shahir

Posted by Nadira Aisya at 10:11 PM 0 comments

salam alaik..

esaiment oh esaiment..pas hntaq sume..portfolio pulak..memang xabes la..nk jadik student kn..so,relaks jap..poning jgk aku nk wt portfolio ni..

let's mnconteng blog nieh..hehehe..
sekarangkan musim cite2 diadaptasi dr novel kn..mcm bicara hati..adam hawa..byak lagi la..sampai aku xigt..hehe..lani mungkin para hawa tgah menggilai cite adam hawa yg ditayangkan kt astro tu..tp mcm aku plak memandangkan dok kt mktab ni..susahla nk mndptkan astro..so tersangat la berterima kasih kpada Perekacerita..sbb dr situ aku donlot then aku tonton cite ni..stakat ni..so far cite ni ok la..nice sangat2..scene kt Mekah yg wt aku memang teruja..hati terdetik nk p sangat2..Ya ALLAH,bg la ksempatan aku p jejak kaki kt tanah suci MU..nak sgt2 p..tenang je kn..jeles tgok ade dh kwn2 aku berkesempatan p sana..nk jugak!!!!!.umo2 muda dh boleh p..rezeki depa..

hmm ade 1 scene tu yg time Am sedih kn..dye pandang ja kt Kaabah tu..sebak kot..smpai mata aku pon menitis..huhu..pulak ade lagu si Shahir tu..punyalah sedap lirik dye..so..ape lagi aku trus p kat pak cik gugel tu..donlot lgu mamat ni...sedeh2...so jom kita hayati lirik lagu ni..



Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu


Seluas mana
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu


Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku


Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku


Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu


sayang 'UMI"...

Posted by Nadira Aisya at 9:41 PM 0 comments

mak kata JANGAN!

mak kata jangan main air..
kita main air sampai kecut tangan dibuatnya..

mak kata jangan main api..
main juga api sampai hitam legam kuali buat masak2..

mak kata jangan kayuh basikal laju2..
tapi kayuh juga sampai masuk longkang logi...

mak kata jangan nakal2 kat sekolah..
tapi hyperactive jga sampai semua cikgu kenal kita..

mak kata jangan bercinta time2 sekolah..
tp brcinta juga sampai patah hati..patah lagi..patah lagi...masalah2..

mak kata jangan gaduh dengan adik beradik..
tapi gaduh juga sampai gugur2 rambut kita sbb kalah brtarung..

mak kata jangan berkawan dengan budak nakal..
tapi kawan juga sampai lebam2 muka konon nk jadi hero malaya..

mak kata jangan jadi budak malas...
tapi malas juga sampai kita ni jadi seorang yg kuat tido,obesiti dan hmm susah nak cakap...

mak kata jangan menipu..
tapi kita menipu juga sampai bila time cikgu tanya homework kita pura2 tk bawak padahal belum siap...hrp semua cikgu take note...haha..

mak kata jangan tinggal solat..
tapi kita selalu tinggal bila mak tkda kt rumah...

mak kata jangan keluar malam...
tapi kita kluar malam juga duduk berdua2an smpai kna tangkap kering..

mak kata jangan marah-marah...
tapi kita jenis kuat melenting smpai orang tk bersalah pun kena marah..

mak kata jangan menangis ..
tapi kita menangis macam hilang kluarga walhal cuma hilang phone je..

mak kata suruh gi masjid solat berjemaah...
tapi kita melencong prgi pasar malam,prgi Ciber cafe dnn bleh tmbh sndri klu nak..

Tahu marahh pula bila....
kene rotan sampai lebam2 kaki..
kene bebel sampai naik nanah telinge..
kene cubit sampai lebam2 peha..
kene tarik duit belanje skolah sampai xleh nak beli jambu feberet..nangis!
kene hantar pindah skolah lain sampai kene tekanan perasaan hdup mcm dalm penjara..
kene tazkirah xkire subuh,zohor,asar,maghrib or isya' sampai naik migrain..


itu xboleh..ini xboleh..
mak pilih kasih!
mak x adil!
mak xsayang aku!
mak xfaham aku!
mak kedekut!

Semuanya......
bersebab knpa mak buat macam tu..
bersebab knpa mak selalu marah2..
bersebab knpa mak garang serta tegas trhdp anak2nya...
itu tanda dia sayang dan peduli pada kita...

sekali ketuk..sekali jalan..
dua kali ketuk masih tk jalan2...loading pula tu..
dah kena tengking,dah kena bingit tahu pula salahkan orang lain..
masih tk sedar2 lagi..?

tepuk dada tanya hati...
apa yang pernah kita buat pada mak kita selama ini...

pernah tak berterima kasih pemberian dia?
pernah tak tolong urut kaki dia bila dia penat kerja..?
pernah tak ada disamping dia bila dia sedang sedih..?
pernah?
alhmdulillah andai pernah...

setiap ibu pasti nak yang terbaik untuk anak2nya..
sedikit zarah pun dia tdak akan membenci kita walaupun kita sering melakukan kesalahan..
mak kita sanggup bela 10 anak2nya...tapi sanggupkah 10 anak2nya bela seorang mak?


#hargailah mak sementara dia masih ada dan masih disisi...bila dah jauh dari mak tahu pula berbuak2 rindu....heee......

saya sayang umi saya... Aishah Bt Muhd Yusof..terima kasih sebab sudi jaga,belai,bagi kasih sayang n segala2 la untuk kak long ngn adik2..rindu kamu sangat2..rindu nk bergosip n paling penting makan masakan umi yg ummmphhh tu..memang terbaik la..smoga dirahmati n sentiasa ceria bersama ayah..husband awak yg pling awak syg tu..wlopun kadang2 bila tyme ayah start membebel  dlm erti kata memberi nasihat..kita akan sama2 wt muka pling comel kn??..hehe..


k.la..saja ja menconteng blog ni setelah sekian lama xupdate..:D

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog