Bismillahirrahmanirrahim..
22/9/2016
Pertama kali terbang ke sabah dengan status isteri orang..
.
Alhamdulillah thumma Alhamdulillah.
Tiada lagi pujian yang hendak diucapkan kepada Sang Pencipta dengan nikmat yang hebat ini.
Bergelar seorang isteri kepada seorang lelaki..perkenalan yang hanya sebulan dan kemudian diijabkabulkan dengan sekali lafaz ja..
Percaturan yang hebat..
Dengan sekali lafaz..kita sah jadi suami isteri..Alhamdulillah..
Mjlis kedua2 pihak pon berjalan lancar..
Ramai yang datang..xsangka sangat2..
Mereka dtg bawak doa..bwk keberkatan utk kita..Alhamdulillah.
.
10 hari bersama menjalani kehidupan sbg suami isteri..tetapi dek urusan kerja kita berpisah untuk sementara..
InsyaAllah nati kita jumpa lagi ye abang.
.
Semalam..tatkala menghantar abang di gate J4 untuk penerbangan ke sibu..1 perasaan yang xpernah sayang rasa..sayang cuba kawal..kita borak2..makan2..selfie utk last b4 terbang..tapi sayang kalah..air mata ni laju turun bila abang melangkah ke masuk..siyesly sayang xkuat..rasa nk lari peluk abang..xnak mengiyakan perpisahan ini..
.
Allah hantar perasaan syg + cinta + rindu itu..untuk abang..hebat org yang dah pjj sampai belas2 tahun..sayang salute la..even sayang yang hati batu ni boleh gugur air mata sbb terlalu sakit memendam rindu..
.
Dah xda orang nk kacau tido..dah xda orang nak peluk2..dah xda orang nak sentuh bila sayang dah amik wuduk..hahahhaa..bila teringat moment2 tu syg rasa hebatnya Allah..hadirkan seorang lelaki yang sangat baik.soleh..seperti yang sayang minta dalam doa setiap kali waktu solat..Allah angkat rintihan tu dan Allah bagi bila tiba masanya..
.
Dia memberi mengikut apa yang kita mampu.bukan sbb apa yang kita hendak..even awal mula2 kita knl tu sedikit awkward tu ada..
.
Sempat syg titipkan 1 nota..atas angpow..untuk abang..pesanan dan permohonan maaf sbb xmampu jd isteri yg sempurna..jaga makan pakai abang..
Skrg sayang dlm perjalanan ke ld tp kena patah blik sbb berkabus..xleh nak landing..ujian sedikit Allah bg..doakan selamat sampai..
.
Benar jodoh itu rahsia..jadi jgn sampai kita lupa akan tugas kita sbg khlifah di bumi ini..dek kerana sibuk mengejar cinta manusia..percayalah.saat tiba masanya..takkan cepat takkan lambat walaupun seminit..keep doa dan yakin dengan Allah..dia takkan sia2 kan hambanya..
.
Abang..rindu dah hadir menjengah..
Mohon hati kita kuat utk tempuhi alam pjj ini..
.
Tulusly,
Sayang

0 comments:

Post a Comment

Thursday, September 22, 2016

#CINTA : dua hati kini bersatu

Posted by Nadira Aisya at 1:31 PM

Bismillahirrahmanirrahim..
22/9/2016
Pertama kali terbang ke sabah dengan status isteri orang..
.
Alhamdulillah thumma Alhamdulillah.
Tiada lagi pujian yang hendak diucapkan kepada Sang Pencipta dengan nikmat yang hebat ini.
Bergelar seorang isteri kepada seorang lelaki..perkenalan yang hanya sebulan dan kemudian diijabkabulkan dengan sekali lafaz ja..
Percaturan yang hebat..
Dengan sekali lafaz..kita sah jadi suami isteri..Alhamdulillah..
Mjlis kedua2 pihak pon berjalan lancar..
Ramai yang datang..xsangka sangat2..
Mereka dtg bawak doa..bwk keberkatan utk kita..Alhamdulillah.
.
10 hari bersama menjalani kehidupan sbg suami isteri..tetapi dek urusan kerja kita berpisah untuk sementara..
InsyaAllah nati kita jumpa lagi ye abang.
.
Semalam..tatkala menghantar abang di gate J4 untuk penerbangan ke sibu..1 perasaan yang xpernah sayang rasa..sayang cuba kawal..kita borak2..makan2..selfie utk last b4 terbang..tapi sayang kalah..air mata ni laju turun bila abang melangkah ke masuk..siyesly sayang xkuat..rasa nk lari peluk abang..xnak mengiyakan perpisahan ini..
.
Allah hantar perasaan syg + cinta + rindu itu..untuk abang..hebat org yang dah pjj sampai belas2 tahun..sayang salute la..even sayang yang hati batu ni boleh gugur air mata sbb terlalu sakit memendam rindu..
.
Dah xda orang nk kacau tido..dah xda orang nak peluk2..dah xda orang nak sentuh bila sayang dah amik wuduk..hahahhaa..bila teringat moment2 tu syg rasa hebatnya Allah..hadirkan seorang lelaki yang sangat baik.soleh..seperti yang sayang minta dalam doa setiap kali waktu solat..Allah angkat rintihan tu dan Allah bagi bila tiba masanya..
.
Dia memberi mengikut apa yang kita mampu.bukan sbb apa yang kita hendak..even awal mula2 kita knl tu sedikit awkward tu ada..
.
Sempat syg titipkan 1 nota..atas angpow..untuk abang..pesanan dan permohonan maaf sbb xmampu jd isteri yg sempurna..jaga makan pakai abang..
Skrg sayang dlm perjalanan ke ld tp kena patah blik sbb berkabus..xleh nak landing..ujian sedikit Allah bg..doakan selamat sampai..
.
Benar jodoh itu rahsia..jadi jgn sampai kita lupa akan tugas kita sbg khlifah di bumi ini..dek kerana sibuk mengejar cinta manusia..percayalah.saat tiba masanya..takkan cepat takkan lambat walaupun seminit..keep doa dan yakin dengan Allah..dia takkan sia2 kan hambanya..
.
Abang..rindu dah hadir menjengah..
Mohon hati kita kuat utk tempuhi alam pjj ini..
.
Tulusly,
Sayang

0 comments on "#CINTA : dua hati kini bersatu"

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog