Tiada Lagi Aku
Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
Gurau dan senda pun turut mengisi
Ruang dan ketika di masa sepi
Kepercayaan dan keikhlasan
Makin menguatkan persahabatan
Entah mengapa engkau
Cepat benar berubah
Kerana kejayaan
Kau merasa megah
Jangan engkau mudah terlupa
Setiap benda yang ada
Takkan kekal selama-lamanya
Diriku akhirnya kau singkir jua
Oh… biarku pergi membawa sekeping hati
Tidak sanggup lagi aku menyaksi
Wajah yang pernah menyakitkan hati…..
salam..
tgh2 study tadi.. terdengar lagu ni suria fm..yela tgah2 mlm2 mcm ni memang radio2 pon maen lagu2 yang tangkap leleh punya..mananye x..manusia2 zmn skrg memng kompem la hafal lagu yang mcm2 gini..kalo lagu nasyeed ni susah sket nk masuk qalbu..termasuk lah aku ni..tp ape p0n jiwa aku da mula minat2 ngn nasyed ni..tq to maher zain dgn lagu2 yg memang osem la..simple tp tersirat banyak kot..opppsss melalut dah..aku ni nk share sket pasai lagu neh.. memang ini lagu cinta.. tapi sekiranya diteliti rangkap2 lagu ni.. ada yg menarik untuk direnungkan..sbb tu lagu2 ni jgn dok minat sesuka hti ja..kena pandai cr apa yg tersirat..tkot sat lg menyimpang aqidah tu..=)..
jom2 layan....
Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
memang time2 dulu awak ngn saya..kita dok share2 masalah kn..ape ape je yg berlaku memang mampu la dok harungi tapi....bila awak mula berjaya..ramai pandang awak..awk dah mula lupa..padahal dulu awak jugak ckp yg manusia ni dipegang dengan janji..so...mane jnji awak dulu..mungkin dah lupa kot..sebab sy tau manusia itu mudah lupa....
lirik bawah ni lagi la saya teringat kt awak...
Entah mengapa engkau
Cepat benar berubah
Kerana kejayaan
Kau merasa megah
saya tertanya2… adakah dgn kejayaan dan peluang yang awk dapat..awak jd mcm ni..berubah..semakin jauh..jauh..jauh.. tp nk sangat2 awak jauh dr merasa megah, bongkak atau ego.. entah la.. hanya tuhan yang tahu.. saya  berharap sesangat2 awak..saya tidak akan lupa tentang asal usul kita dan tahu menunjukkan sikap merendah diri.. insyallah
Jangan engkau mudah terlupa
Setiap benda yang ada
Takkan kekal selama-lamanya
Diriku akhirnya kau singkir jua
so,lirik yang ni memang sedeh pedih kot..."diriku akhirnya kau singkir jua"...
fuhhh ayat yg memang kasi gua nanges la kot...kalo tersingkir AF..mentor boleh than lg,..ni tersingkir macam neh..memang menyayat la... hehe..xpe2 asl awak bhgia sebab mencintai xseharusnya memiliki...saya tau tu sume...
Alamak!!!!!!!!!!..terlebeh sudah..k la..nk p tidoq..da xleh nk study bile dah terkenang kisah2 ni..
tp utk awak...semoga jawk bahagia ngn si dia..wlopun sy pasti awk xkn punye baca entry blog2 sy tp entry ni memang utk awak....ok then..tata...

0 comments:

Post a Comment

Thursday, May 10, 2012

Bila terdengar...terus teringat...

Posted by Nadira Aisya at 10:54 AM

Tiada Lagi Aku
Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
Gurau dan senda pun turut mengisi
Ruang dan ketika di masa sepi
Kepercayaan dan keikhlasan
Makin menguatkan persahabatan
Entah mengapa engkau
Cepat benar berubah
Kerana kejayaan
Kau merasa megah
Jangan engkau mudah terlupa
Setiap benda yang ada
Takkan kekal selama-lamanya
Diriku akhirnya kau singkir jua
Oh… biarku pergi membawa sekeping hati
Tidak sanggup lagi aku menyaksi
Wajah yang pernah menyakitkan hati…..
salam..
tgh2 study tadi.. terdengar lagu ni suria fm..yela tgah2 mlm2 mcm ni memang radio2 pon maen lagu2 yang tangkap leleh punya..mananye x..manusia2 zmn skrg memng kompem la hafal lagu yang mcm2 gini..kalo lagu nasyeed ni susah sket nk masuk qalbu..termasuk lah aku ni..tp ape p0n jiwa aku da mula minat2 ngn nasyed ni..tq to maher zain dgn lagu2 yg memang osem la..simple tp tersirat banyak kot..opppsss melalut dah..aku ni nk share sket pasai lagu neh.. memang ini lagu cinta.. tapi sekiranya diteliti rangkap2 lagu ni.. ada yg menarik untuk direnungkan..sbb tu lagu2 ni jgn dok minat sesuka hti ja..kena pandai cr apa yg tersirat..tkot sat lg menyimpang aqidah tu..=)..
jom2 layan....
Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
memang time2 dulu awak ngn saya..kita dok share2 masalah kn..ape ape je yg berlaku memang mampu la dok harungi tapi....bila awak mula berjaya..ramai pandang awak..awk dah mula lupa..padahal dulu awak jugak ckp yg manusia ni dipegang dengan janji..so...mane jnji awak dulu..mungkin dah lupa kot..sebab sy tau manusia itu mudah lupa....
lirik bawah ni lagi la saya teringat kt awak...
Entah mengapa engkau
Cepat benar berubah
Kerana kejayaan
Kau merasa megah
saya tertanya2… adakah dgn kejayaan dan peluang yang awk dapat..awak jd mcm ni..berubah..semakin jauh..jauh..jauh.. tp nk sangat2 awak jauh dr merasa megah, bongkak atau ego.. entah la.. hanya tuhan yang tahu.. saya  berharap sesangat2 awak..saya tidak akan lupa tentang asal usul kita dan tahu menunjukkan sikap merendah diri.. insyallah
Jangan engkau mudah terlupa
Setiap benda yang ada
Takkan kekal selama-lamanya
Diriku akhirnya kau singkir jua
so,lirik yang ni memang sedeh pedih kot..."diriku akhirnya kau singkir jua"...
fuhhh ayat yg memang kasi gua nanges la kot...kalo tersingkir AF..mentor boleh than lg,..ni tersingkir macam neh..memang menyayat la... hehe..xpe2 asl awak bhgia sebab mencintai xseharusnya memiliki...saya tau tu sume...
Alamak!!!!!!!!!!..terlebeh sudah..k la..nk p tidoq..da xleh nk study bile dah terkenang kisah2 ni..
tp utk awak...semoga jawk bahagia ngn si dia..wlopun sy pasti awk xkn punye baca entry blog2 sy tp entry ni memang utk awak....ok then..tata...

0 comments on "Bila terdengar...terus teringat..."

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog