Tetiba best bila dengar lagu ni..lirik dia syahdu dan tersentuh kot bagi sape2 yang ade kisah di sebalik hidup mereka...


Lirik lagu Kerana Kasihmu ni pun membawa makna yang sangat romantik. Ni kalau korang nak usha gegurl korang memang boleh cair gak la. Lagi-lagi kalau korang nyanyi sendiri. Cuma make sure suara korang tu ada macam ahli GX4 ni la. Kalau tak sedap tu, bagi mp3 Kerana Kasihmu ni pun jadi la.

GX4 ni atau name penuh nya Generasi X-4 adalah gabungan kumpulan Shades, Kool, Nico dan AtoZ. Ni semua otai-otai R&B, Dance Pop, Ethnic Pop Fusion dan rentak-rentak sewaktu dengannnya la. Zaman-zaman 60-an, 70-an tu dulu. Kalau orang lama ni nyanyi memang lirik lagunya berisi. Kena pulak rentak lagu yang memang sedap, memang syok la dengar. Sebenarnya lagu Kerana Kasihmu ni  first dengar pun masa cerita Vanila Coklat tu. Terus je  terpikat. Pandai Tv3 cari lagu untuk OST cerita Vanila Coklat ni. Jom kita layan sama-sama lirik Kerana Kasihmu GX4. LayanZZZ!!!!!

Lirik GX4 – Kerana Kasihmu (OST Vanila Coklat)
Terkadang bicara hati mula berbisik
Kehadiranmu anugerah yang terindah
Mengapa rindu ini semakin hebat ku rasakan
Sekalung cinta mu takkan ku persia
Andai dapat ku genggam erat jari-jemarimu
Mengharungi nista hidup yang penuh berliku
Harapanku kau mengerti dan cuba memujuk hati
Terima diri ku seadanya
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untukmu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku
Roda berputar laju
Ku merindu pada mu
Setiap saat waktu
Ku merindu belaianmu dan manjamu kasihku
Ku merindu padamu
Setiap saat waktu
Ku merindu belaianmu dan manjamu kasihku
Terlebih rindu. Terlebih manja
Terlebih sayang kepadamu
Bagaikan dunia jadi milik kita
Selama-lamanya
Semusim telah berlalu menggamit jiwaku
Di saat kuperlukan wajahmu menjelma
Andai sedetik saat ku hidup tanpa dirimu kasih
Tak terdaya ku meluahkannya
Andai dapat ku genggam erat jari-jemarimu
Mengharungi nista hidup yang penuh berliku
Harapanku kau mengerti dan cuba memujuk hati
Terimalah diri ku seadanya
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untukmu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untukmu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku
Sayang dengarkanlah secebis ukiran buatmu
Harap kau terima cintaku seadanya


0 comments:

Post a Comment

Tuesday, May 1, 2012

Kerana Kasihmu

Posted by Nadira Aisya at 3:57 PM
Tetiba best bila dengar lagu ni..lirik dia syahdu dan tersentuh kot bagi sape2 yang ade kisah di sebalik hidup mereka...


Lirik lagu Kerana Kasihmu ni pun membawa makna yang sangat romantik. Ni kalau korang nak usha gegurl korang memang boleh cair gak la. Lagi-lagi kalau korang nyanyi sendiri. Cuma make sure suara korang tu ada macam ahli GX4 ni la. Kalau tak sedap tu, bagi mp3 Kerana Kasihmu ni pun jadi la.

GX4 ni atau name penuh nya Generasi X-4 adalah gabungan kumpulan Shades, Kool, Nico dan AtoZ. Ni semua otai-otai R&B, Dance Pop, Ethnic Pop Fusion dan rentak-rentak sewaktu dengannnya la. Zaman-zaman 60-an, 70-an tu dulu. Kalau orang lama ni nyanyi memang lirik lagunya berisi. Kena pulak rentak lagu yang memang sedap, memang syok la dengar. Sebenarnya lagu Kerana Kasihmu ni  first dengar pun masa cerita Vanila Coklat tu. Terus je  terpikat. Pandai Tv3 cari lagu untuk OST cerita Vanila Coklat ni. Jom kita layan sama-sama lirik Kerana Kasihmu GX4. LayanZZZ!!!!!

Lirik GX4 – Kerana Kasihmu (OST Vanila Coklat)
Terkadang bicara hati mula berbisik
Kehadiranmu anugerah yang terindah
Mengapa rindu ini semakin hebat ku rasakan
Sekalung cinta mu takkan ku persia
Andai dapat ku genggam erat jari-jemarimu
Mengharungi nista hidup yang penuh berliku
Harapanku kau mengerti dan cuba memujuk hati
Terima diri ku seadanya
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untukmu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku
Roda berputar laju
Ku merindu pada mu
Setiap saat waktu
Ku merindu belaianmu dan manjamu kasihku
Ku merindu padamu
Setiap saat waktu
Ku merindu belaianmu dan manjamu kasihku
Terlebih rindu. Terlebih manja
Terlebih sayang kepadamu
Bagaikan dunia jadi milik kita
Selama-lamanya
Semusim telah berlalu menggamit jiwaku
Di saat kuperlukan wajahmu menjelma
Andai sedetik saat ku hidup tanpa dirimu kasih
Tak terdaya ku meluahkannya
Andai dapat ku genggam erat jari-jemarimu
Mengharungi nista hidup yang penuh berliku
Harapanku kau mengerti dan cuba memujuk hati
Terimalah diri ku seadanya
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untukmu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untukmu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku
Sayang dengarkanlah secebis ukiran buatmu
Harap kau terima cintaku seadanya


0 comments on "Kerana Kasihmu"

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog