Bismillah…
Sambung lg menulis bila tetiba ja mai smgt menulis kt blog wlpun esemen xsentuh pon..biase la kita meme mcm ni..sggup mgdp fb..twitter..n so on drpd mmbaca AQ..buku2 agma..dgr ceramah..

As promise b4 dis,nak cite pasal nener a.k.a mek..ni sebelah umi..sblah ayah dah xde lama..masa aku kecik lg..hmm mek nil pas cik mnggal meme dok rumah aku..xjauh pond r rumah sbnaq dia tp memandangkan dia skrg dah msuk kategori OKU..so kami la jaga dia..

Asalnya kaki mek ni nepuh jah..mcm naik biji air kt ibu kaki..bnda jd masa arwah cik ada lg..bnda ni jd sikit ja..nak wt ke cerita..lpas ja atuk xda..ibu jari dia pon makin merah n berair..mak2 sedara just letak ubat..ltak krim ja..mek ni meme dia ada nyakit mcm2..drah tggi+kncing mnis+jantung..bila cmpur2 biase la..mkin hr mkin teruk..aku la dok cuci ngn ubat2 yg dibeli kt klinik.makin hr kaki mkin truk..mek selalu ja demam.kaki dah mula berbau..daging2 dah buruk..aku ni naseb bek la..alhamdulillah bab2 mcm ni meme mnt.so mslah geli+takot nix de la..kami .ajak p pital xmo..org tua kn..meme tkot ngn hospital ni.dah .ibu jari tu dah mkin hitam..so kami p la jmpa doc..senang cite mlm tu la start kisah potong memotong ni..mula2 admit ward..doc mai check n mntak sign utk potong ibu jari..

Aku la yg p jg tu..best dok pital ni..dekat kn kita ngn ALLAH..n aku blja 1 bnda..semua yg ada ngn kita hya pnjaman..mcm mek..ALLAH hya pnjam 72 tahun ja ibu jari kt dia..lpas potong ibu jari..mek boleh kuar..tp selang 3 hari jari kedua hitam plak..kami trus p hospital..n doc scan kaki dia memang dah efek kuman tu..n kputusan yg terbaik potong smpai lutut..

Berat mata pndang,berat lg bahu pikul…mek nanges ja..xleh trima cdgn doc..namun hasil bncg anak beranak..kami semua pksa jugak..n lastly potong smpai lutut..
Bla..bla..bla…..n so on…

Today,mek dah berkerusi roda n hya ada sebelah ja kaki..semua yg dia wt kna bntuan kita..n dia dah dpt kad OKU n officially sbgai seorng yg OKU.

Apa yg boleh ckp,apa yg ada kt kita atas dunia ni hya pnjman ja..one fine day bila smpai wktunya akan ditarik..sbb tu kita jgn mencintai apa2 pon melebihi cinta ALLAH..

0 comments:

Post a Comment

Wednesday, July 24, 2013

::POTONG KAKI

Posted by Nadira Aisya at 11:38 AM


Bismillah…
Sambung lg menulis bila tetiba ja mai smgt menulis kt blog wlpun esemen xsentuh pon..biase la kita meme mcm ni..sggup mgdp fb..twitter..n so on drpd mmbaca AQ..buku2 agma..dgr ceramah..

As promise b4 dis,nak cite pasal nener a.k.a mek..ni sebelah umi..sblah ayah dah xde lama..masa aku kecik lg..hmm mek nil pas cik mnggal meme dok rumah aku..xjauh pond r rumah sbnaq dia tp memandangkan dia skrg dah msuk kategori OKU..so kami la jaga dia..

Asalnya kaki mek ni nepuh jah..mcm naik biji air kt ibu kaki..bnda jd masa arwah cik ada lg..bnda ni jd sikit ja..nak wt ke cerita..lpas ja atuk xda..ibu jari dia pon makin merah n berair..mak2 sedara just letak ubat..ltak krim ja..mek ni meme dia ada nyakit mcm2..drah tggi+kncing mnis+jantung..bila cmpur2 biase la..mkin hr mkin teruk..aku la dok cuci ngn ubat2 yg dibeli kt klinik.makin hr kaki mkin truk..mek selalu ja demam.kaki dah mula berbau..daging2 dah buruk..aku ni naseb bek la..alhamdulillah bab2 mcm ni meme mnt.so mslah geli+takot nix de la..kami .ajak p pital xmo..org tua kn..meme tkot ngn hospital ni.dah .ibu jari tu dah mkin hitam..so kami p la jmpa doc..senang cite mlm tu la start kisah potong memotong ni..mula2 admit ward..doc mai check n mntak sign utk potong ibu jari..

Aku la yg p jg tu..best dok pital ni..dekat kn kita ngn ALLAH..n aku blja 1 bnda..semua yg ada ngn kita hya pnjaman..mcm mek..ALLAH hya pnjam 72 tahun ja ibu jari kt dia..lpas potong ibu jari..mek boleh kuar..tp selang 3 hari jari kedua hitam plak..kami trus p hospital..n doc scan kaki dia memang dah efek kuman tu..n kputusan yg terbaik potong smpai lutut..

Berat mata pndang,berat lg bahu pikul…mek nanges ja..xleh trima cdgn doc..namun hasil bncg anak beranak..kami semua pksa jugak..n lastly potong smpai lutut..
Bla..bla..bla…..n so on…

Today,mek dah berkerusi roda n hya ada sebelah ja kaki..semua yg dia wt kna bntuan kita..n dia dah dpt kad OKU n officially sbgai seorng yg OKU.

Apa yg boleh ckp,apa yg ada kt kita atas dunia ni hya pnjman ja..one fine day bila smpai wktunya akan ditarik..sbb tu kita jgn mencintai apa2 pon melebihi cinta ALLAH..

0 comments on "::POTONG KAKI"

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog