sawadikapppppp...hehe
hari saja ja..nk menconteng2 blog..slpas boring mengadap fb ngn twitter...boring2..
nak story2 pasal cite drama melayu yang memang tgah naik rating dlpas adamhawa..sekarang mesti ramai yg sedang jatuh chinnnta ngan wajah kerek si  zain ngan si comel ala2 kacukan tu ersalina..so aku sbgai pencinta cerita melayu..xlari dr mengadap cito2 mcm ni..tambah2 lagi aku ni pon muka ala2 ersalina tu..OMG!!!..

pkul 10 pasti mengadap leptop untuk tgok kt tonton.com..cite ni about....
jeng..jeng..jeng

jap2..aku nk menggugel..hehe..
cite ni pasal...kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.

Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.

Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.

Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina...

nak tau ape yg berlaku pas tu..silalah menonton ye..=)

Mana-mana lagu yang dipilih untuk dijadikan lagu latar atau lagu tema sesebuah drama ada potensi untuk menjadi hits ( jika lagu tersebut masih baru atau kurang dikenali).kompem akan naik rating..

Bukan tu sahaja , jika lagu yang dipilih melatari mana-mana babak bersesuaian dengan mood untuk babak tersebut, ianya akan  menambahkan lagi mood penonton untuk terus menonton...
Lagu yang paling syok dlm cite ni..lagu ni dinyanyikan oleh Fiq mentor ft gjie..let's hayati the lirik..


Aku tak bisa menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa melupakan salah mu
resah hatiku
Maafkan diriku
Melukakan mu

Cinta jangan engkau pergi
Jauh dari diri ku lagi
Sesunguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa

Bila tersedar betapa tulus cintamu
biar apa pun yang menghalangnya
tak kan pernah bisa
dari diriku
menjaga cinta mu
tuhan tolonglah aku
satukan aku dan dirinya selamanya

maafkan diriku
melukakan mu
cinta jangan engkau pergi jauh
dari diriku lagi

sesungguhnya cinta kita setia ke hujung
nyawa
cinta ku tetap di sini
takkkan pernah jauh dari mu
oooooo

0 comments:

Post a Comment

Wednesday, January 30, 2013

SETIA HUJUNG NYAWA

Posted by Nadira Aisya at 2:45 PM
sawadikapppppp...hehe
hari saja ja..nk menconteng2 blog..slpas boring mengadap fb ngn twitter...boring2..
nak story2 pasal cite drama melayu yang memang tgah naik rating dlpas adamhawa..sekarang mesti ramai yg sedang jatuh chinnnta ngan wajah kerek si  zain ngan si comel ala2 kacukan tu ersalina..so aku sbgai pencinta cerita melayu..xlari dr mengadap cito2 mcm ni..tambah2 lagi aku ni pon muka ala2 ersalina tu..OMG!!!..

pkul 10 pasti mengadap leptop untuk tgok kt tonton.com..cite ni about....
jeng..jeng..jeng

jap2..aku nk menggugel..hehe..
cite ni pasal...kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.

Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.

Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.

Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina...

nak tau ape yg berlaku pas tu..silalah menonton ye..=)

Mana-mana lagu yang dipilih untuk dijadikan lagu latar atau lagu tema sesebuah drama ada potensi untuk menjadi hits ( jika lagu tersebut masih baru atau kurang dikenali).kompem akan naik rating..

Bukan tu sahaja , jika lagu yang dipilih melatari mana-mana babak bersesuaian dengan mood untuk babak tersebut, ianya akan  menambahkan lagi mood penonton untuk terus menonton...
Lagu yang paling syok dlm cite ni..lagu ni dinyanyikan oleh Fiq mentor ft gjie..let's hayati the lirik..


Aku tak bisa menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa melupakan salah mu
resah hatiku
Maafkan diriku
Melukakan mu

Cinta jangan engkau pergi
Jauh dari diri ku lagi
Sesunguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa

Bila tersedar betapa tulus cintamu
biar apa pun yang menghalangnya
tak kan pernah bisa
dari diriku
menjaga cinta mu
tuhan tolonglah aku
satukan aku dan dirinya selamanya

maafkan diriku
melukakan mu
cinta jangan engkau pergi jauh
dari diriku lagi

sesungguhnya cinta kita setia ke hujung
nyawa
cinta ku tetap di sini
takkkan pernah jauh dari mu
oooooo

0 comments on "SETIA HUJUNG NYAWA"

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog