first post untuk tahun ni..2013..
dah bersarang rupenye blog ni..lame dah kot xupdate..almaklumlah bz dengan urusan dunia dan dakwah yang sampai bile pon xhabis..
smoga ALLAH meredhai apa yang aku lakukan..
oleh itu...dengan lafaz yang mulia...BISMILLAHIRRAHMAIRRAHIM..
aku mulai coretan aku ni..

sem 5 untuk tahun ni..bermakna bermulalah saat aku berpraktikum di sekolah area kedah ni..ntah skolah ape..still jdik misteri..mintak2 xjauh n ALLAH mudahkan urusan tu..ameen.
act..
nk coret sket pasai video yang sgt famous utk bln ni la..tetiba famous kt youtube..ala vid yang pasal ada seorang mahasiswa UUM, Bhawani yang dimalukan oleh Sharifah Zohra..
menggunakan ayat listen listen listen tu,ntah berapa kali diulang untuk taukid..9 atau 11 kali..
tak tau lah, tp yang aku lucu lpas fenomena tu..segala benda pon mesti ade part listen..listen..listen..
termasuk lah si mat lutfi...membuat video parodi..bijak sungguh die bab2 tuh..panjang akal btul la..hehe


Dipendekkan cerita la..kita kalo tgok ape2..pastikan amik pngjaran selain mengkritik yang meme akan menjadi tugas kita wlopun xdijemput atau disuruh untuk mengkritik...hehe
Apa yang kita dapat dari isu ini ialah:
1)belajar menghormati
2)jangan menghina orang lain, hak bersuara , hak semua rakyat…
3)n da important skali...kena jawab soklan yang diberi..baru betol..cuba bayang kalo student2 zaman skrang jawab exam tp xikut ape khendak soklan..dah la hurai yg berkait ngan binatang...susah wooo cikgu nak mark paper..hehe

*lupa pulak nk ckap tahniah utk Jozan..dpt johan dlm MLM..smoga guna platform melawak tu utk tarik org minat dlm bidang agama..mcm big boh kita la..UAI..bukan guna lawak tu untuk permainkan agama..

ok then..tata

2 comments:

Kta hormat org lain, org len akn hormat kita..kan3...:)

#belajar ipg ek?

ahh..kena jadikkan Rasulullah sbg idola..bru mntap..=)..
#yup..blja kt IPG

Post a Comment

Saturday, January 19, 2013

LIsten..listen..listen

Posted by Nadira Aisya at 12:46 PM
first post untuk tahun ni..2013..
dah bersarang rupenye blog ni..lame dah kot xupdate..almaklumlah bz dengan urusan dunia dan dakwah yang sampai bile pon xhabis..
smoga ALLAH meredhai apa yang aku lakukan..
oleh itu...dengan lafaz yang mulia...BISMILLAHIRRAHMAIRRAHIM..
aku mulai coretan aku ni..

sem 5 untuk tahun ni..bermakna bermulalah saat aku berpraktikum di sekolah area kedah ni..ntah skolah ape..still jdik misteri..mintak2 xjauh n ALLAH mudahkan urusan tu..ameen.
act..
nk coret sket pasai video yang sgt famous utk bln ni la..tetiba famous kt youtube..ala vid yang pasal ada seorang mahasiswa UUM, Bhawani yang dimalukan oleh Sharifah Zohra..
menggunakan ayat listen listen listen tu,ntah berapa kali diulang untuk taukid..9 atau 11 kali..
tak tau lah, tp yang aku lucu lpas fenomena tu..segala benda pon mesti ade part listen..listen..listen..
termasuk lah si mat lutfi...membuat video parodi..bijak sungguh die bab2 tuh..panjang akal btul la..hehe


Dipendekkan cerita la..kita kalo tgok ape2..pastikan amik pngjaran selain mengkritik yang meme akan menjadi tugas kita wlopun xdijemput atau disuruh untuk mengkritik...hehe
Apa yang kita dapat dari isu ini ialah:
1)belajar menghormati
2)jangan menghina orang lain, hak bersuara , hak semua rakyat…
3)n da important skali...kena jawab soklan yang diberi..baru betol..cuba bayang kalo student2 zaman skrang jawab exam tp xikut ape khendak soklan..dah la hurai yg berkait ngan binatang...susah wooo cikgu nak mark paper..hehe

*lupa pulak nk ckap tahniah utk Jozan..dpt johan dlm MLM..smoga guna platform melawak tu utk tarik org minat dlm bidang agama..mcm big boh kita la..UAI..bukan guna lawak tu untuk permainkan agama..

ok then..tata

2 comments on "LIsten..listen..listen"

Muhammad Hamdi Afandi on January 19, 2013 at 6:35 PM said...

Kta hormat org lain, org len akn hormat kita..kan3...:)

#belajar ipg ek?

Nadira Aisya on January 30, 2013 at 2:46 PM said...

ahh..kena jadikkan Rasulullah sbg idola..bru mntap..=)..
#yup..blja kt IPG

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog