Bismillah..
Mood cuti: on..
Xsabar nak balik..nk makan byak2..ngidam colek perut..hmm smbil tggu flight..tetiba dtg idea..nk kongsi kt blog..

Hari ni..sepupu aku kawen..so kira nt adik amik kt epot directly ke rumah pak sedara..nk g belarok..actually aku ngn family pok sedara ni close..baik sgt..tp kerana 1 benda..aku rasa xleh nk move on..bukan nak cakap salah dia..salah family dia..no ! Aku xpernah salahkan mereka..but bila aku tgok ja kwsan..gmbar2 yg berkaitan dia automatically aku akn flash back kisah perit sedih aku tu..

Xda jodoh..yes ! Jwapan cliche kan..tp tu ja aku mampu cakap after 3 month bergelar tunangan org..hanya 3 bulan..lps tu kami break off..keputusan yg dibuat sebelah pihak dan dia tinggal kn aku terkontang kanting..aku yg tanggung everything..mana janji2 dia dulu..mana impian yg kita bina selama ini..Allah..

Berat sungguh dugaan ini..kifarah dosa aku yg lalu mungkin..sedih oo..nak rawat luka..aku sebenarnya xleh nk terima tp aku terpaksa kuat..pura2 tabah sbb xnak umi ayah risau..dan aku kna sedar..Allah kn sentiasa ada dengan orang2 yg sabar..sabar menerima ujian..sabar menghadapi dugaan..sabar menahan kemarahan..

Suatu hari nanti jika diizinkan Allah..aku nk jumpa..nak 10min ja..untuk dia jelaskan segalanya..jelaskan apa yg xjelas..jelaskan apa yg berlaku..jelaskan kenapa dia pilih jalan tu..tanpa berbincang..tanpa tanya..tanpa hiraukan perasaan aku..tanpa fikirkan masa depan aku..tanpa dia sedar hak aku sebagai tunang nya..KENAPA?..

Doakan aku terus kuat..dan harap xjumpa dia..family dia..dan apa2 berkaitan dia..flight nk gerak dah ni..tata

0 comments:

Post a Comment

Sunday, May 29, 2016

#CINTA : persoalan yang masih tiada jawapan..

Posted by Nadira Aisya at 7:48 AM

Bismillah..
Mood cuti: on..
Xsabar nak balik..nk makan byak2..ngidam colek perut..hmm smbil tggu flight..tetiba dtg idea..nk kongsi kt blog..

Hari ni..sepupu aku kawen..so kira nt adik amik kt epot directly ke rumah pak sedara..nk g belarok..actually aku ngn family pok sedara ni close..baik sgt..tp kerana 1 benda..aku rasa xleh nk move on..bukan nak cakap salah dia..salah family dia..no ! Aku xpernah salahkan mereka..but bila aku tgok ja kwsan..gmbar2 yg berkaitan dia automatically aku akn flash back kisah perit sedih aku tu..

Xda jodoh..yes ! Jwapan cliche kan..tp tu ja aku mampu cakap after 3 month bergelar tunangan org..hanya 3 bulan..lps tu kami break off..keputusan yg dibuat sebelah pihak dan dia tinggal kn aku terkontang kanting..aku yg tanggung everything..mana janji2 dia dulu..mana impian yg kita bina selama ini..Allah..

Berat sungguh dugaan ini..kifarah dosa aku yg lalu mungkin..sedih oo..nak rawat luka..aku sebenarnya xleh nk terima tp aku terpaksa kuat..pura2 tabah sbb xnak umi ayah risau..dan aku kna sedar..Allah kn sentiasa ada dengan orang2 yg sabar..sabar menerima ujian..sabar menghadapi dugaan..sabar menahan kemarahan..

Suatu hari nanti jika diizinkan Allah..aku nk jumpa..nak 10min ja..untuk dia jelaskan segalanya..jelaskan apa yg xjelas..jelaskan apa yg berlaku..jelaskan kenapa dia pilih jalan tu..tanpa berbincang..tanpa tanya..tanpa hiraukan perasaan aku..tanpa fikirkan masa depan aku..tanpa dia sedar hak aku sebagai tunang nya..KENAPA?..

Doakan aku terus kuat..dan harap xjumpa dia..family dia..dan apa2 berkaitan dia..flight nk gerak dah ni..tata

0 comments on "#CINTA : persoalan yang masih tiada jawapan.."

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog