Bismillah..
Sambil menunggu berbuka..
Teringin nak menulis..untuk dikongsi..
Mana tau dlm juta2 org..ada yg sama  kisahnya pulak dgn perjalanan hidup aku..

Sabtu, 25 jun 2016..
Aku bergerak ke tawau..nk shopping siket..utk bwa pulang buah tangan..nak raya kan..so, mood tu ceria gembira ja..even bulan ramadhan..berhenti jap kt bazar tepi jalan tu..

Beli mknn utk buat bukak posa kjp lagi..so, kitaorg decide nk mkn kepsi utk sahur..semua stuju dan beratur la nk order..mcm biasa..aku ni jnis xpandai nk order benda2 mcm ni..jd aku volunteer nk jaga barang..sambil dok scroll fb tetiba ayah kol..

Jeng jeng jeng..
Pelik terus aku..sbb ayah ni jarang kol melainkan ada benda penting..biasanya aku akn kol uming utk story ke..mntak izin ke..gossip ke..

Ayah memulakan bicaranya..dengan tenang dia cerita semuanya..keluarga si dia nk mntak sambung balik..katanya anak dia dah setuju..Allah3..

Terus terkelu,terkejut,terkedu..
Xtau nak jawab apa..family dia mntak nk kawen tahun ni jugak..kira nk kasi jugak mcm mna pon..so, aku mntak kasi 2 hr..untuk pikir.mintak petunjuk..

Ku kirimkan doa kpd sahabat yg dok mekah..utk dipermudahkan urusan..yela..soal kawen ni bukan bulih wt main2..bukannya mcm belu baju..xpadan..xcantik..xselesa bulih g tukaq..bulih g jahit lain..bulih kasi kt orang..

Bangun tahajjud dan solat hajat..solat istikharah xjuga lupa..aku berdoa sampai sebak..sampai menitis air mata..biar Allah tau betapa bersungguhnya aku ni..aku xnak dah buat keputusan yg salah..ye..itu adalah ujian..tapi sakit.pedih tu masih ada..

Keputusan aku bagi..ya.aku setuju untuk sambung balik..cuba melupakan kisah lalu..Alhamdulillah..setakat ni hubungan baik..dapat restu keluarga..dia pon boleh dh terima..dah makin sweet pulak ye..hahaha..siap bagi kek serawak..bila jumpa depan langsung xtengok muka tu..dah la sesedap oren nk uji orang..tumbuk kang baru tau..tp tu la moment yg mesti kita akn gelak sama2 bila kita ingat balik..terima kasih awak sebab hadir dalam hidup saya..

Betul la apa yg Allah cakap..rezeki.ajal.jodoh tu rahsia..xkan lewat dan xkan cepat walaupun sesaat..doakan kami ye..

Ya Allah, seandainya dia baik untukku..baik untuk agamaku..baik untuk masa depanku..maka Kau permudahkanlah..percepatkan lah urusan jodoh kami..agar kami dapat bersama hingga ke jannahMu Ya Mujib..ya Allah ya Wadud, Kau campakkanlah rasa cinta, rasa suka,rasa rindu dan kasih sayang di antara kami agar kami dapat membina baitul muslim yg sakinah wa mawaddah..bersama zuriat yg soleh dan solehah..ya Rahman ya Rahim..amin ya rabbal alamin..

0 comments:

Post a Comment

Monday, July 4, 2016

#CINTA : dia muncul kembali

Posted by Nadira Aisya at 3:00 PM

Bismillah..
Sambil menunggu berbuka..
Teringin nak menulis..untuk dikongsi..
Mana tau dlm juta2 org..ada yg sama  kisahnya pulak dgn perjalanan hidup aku..

Sabtu, 25 jun 2016..
Aku bergerak ke tawau..nk shopping siket..utk bwa pulang buah tangan..nak raya kan..so, mood tu ceria gembira ja..even bulan ramadhan..berhenti jap kt bazar tepi jalan tu..

Beli mknn utk buat bukak posa kjp lagi..so, kitaorg decide nk mkn kepsi utk sahur..semua stuju dan beratur la nk order..mcm biasa..aku ni jnis xpandai nk order benda2 mcm ni..jd aku volunteer nk jaga barang..sambil dok scroll fb tetiba ayah kol..

Jeng jeng jeng..
Pelik terus aku..sbb ayah ni jarang kol melainkan ada benda penting..biasanya aku akn kol uming utk story ke..mntak izin ke..gossip ke..

Ayah memulakan bicaranya..dengan tenang dia cerita semuanya..keluarga si dia nk mntak sambung balik..katanya anak dia dah setuju..Allah3..

Terus terkelu,terkejut,terkedu..
Xtau nak jawab apa..family dia mntak nk kawen tahun ni jugak..kira nk kasi jugak mcm mna pon..so, aku mntak kasi 2 hr..untuk pikir.mintak petunjuk..

Ku kirimkan doa kpd sahabat yg dok mekah..utk dipermudahkan urusan..yela..soal kawen ni bukan bulih wt main2..bukannya mcm belu baju..xpadan..xcantik..xselesa bulih g tukaq..bulih g jahit lain..bulih kasi kt orang..

Bangun tahajjud dan solat hajat..solat istikharah xjuga lupa..aku berdoa sampai sebak..sampai menitis air mata..biar Allah tau betapa bersungguhnya aku ni..aku xnak dah buat keputusan yg salah..ye..itu adalah ujian..tapi sakit.pedih tu masih ada..

Keputusan aku bagi..ya.aku setuju untuk sambung balik..cuba melupakan kisah lalu..Alhamdulillah..setakat ni hubungan baik..dapat restu keluarga..dia pon boleh dh terima..dah makin sweet pulak ye..hahaha..siap bagi kek serawak..bila jumpa depan langsung xtengok muka tu..dah la sesedap oren nk uji orang..tumbuk kang baru tau..tp tu la moment yg mesti kita akn gelak sama2 bila kita ingat balik..terima kasih awak sebab hadir dalam hidup saya..

Betul la apa yg Allah cakap..rezeki.ajal.jodoh tu rahsia..xkan lewat dan xkan cepat walaupun sesaat..doakan kami ye..

Ya Allah, seandainya dia baik untukku..baik untuk agamaku..baik untuk masa depanku..maka Kau permudahkanlah..percepatkan lah urusan jodoh kami..agar kami dapat bersama hingga ke jannahMu Ya Mujib..ya Allah ya Wadud, Kau campakkanlah rasa cinta, rasa suka,rasa rindu dan kasih sayang di antara kami agar kami dapat membina baitul muslim yg sakinah wa mawaddah..bersama zuriat yg soleh dan solehah..ya Rahman ya Rahim..amin ya rabbal alamin..

0 comments on "#CINTA : dia muncul kembali"

Post a Comment

About Me

My Photo
Nadira Aisya
aku insan biasa,yang menyanjung setiap hikmah kalimah se0rang daie..Lantaran itu ku kan terus berdiri mendukung risalah ini..
View my complete profile
Powered by Blogger.

Followers

j0m gege


ShoutMix chat widget

d0a se0rang kekasih

About this blog